8 Ocak 2012 Pazar
Balkabağı Püresi
Kek, çorba gibi balkabaklı tariflerimde kullanmak üzere balkabağı püresi hazırlıyorum...
Yakaşık 1.5 kg kabukları soyulmuş ve kübik doğranmış balkabağını yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine diziyorum. Aralarına karanfil ve çubuk tarçın yerleştiriyorum ve üzerine hindistan cevizi rendesi serpiyorum. Önceden ısıtılmış 150 derece turbo fırında yumuşayıncaya kadar 1 saat kadar pişiriyorum. Fırından çıkardıktan sonra çatalla ya da mutfak robotuyla püre haline getiriyorum.
Hemen kullanmayacaksam havası iyice alınmış buzdolabı poşetiyle buzlukta muhafaza ediyorum.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder