3 Temmuz 2011 Pazar

Cilekli Limonata - Tadi ve goruntusu ile oldukca ic acici


Hazir meyve sularina pek ragbet edilmedigi icin yazin gelmesiyle birlikte bizde bol bol limonata icilir. Hatta arkadas ziyaretlerine giderken de goturmek icin hos bir fikir oldugunu dusunuyorum. Naneli olarak hazirladigim klasik tarifime bu sefer cilek de ekledim. Yalnizca tadi ile degil goruntusu ile de oldukca ic acici oldu. Hazirlamasi gayet kolay ama sogumasini beklemek icin sabretmek gerekiyor. O yuzden genelde aksam hazirlayip buzdolabina atip ertesi gun tuketiyoruz. Tarifine gelince:

1 su bardagi toz seker (damak tadiniza gore miktarini artirip azaltabilirsiniz)
8 su bardagi su
4 adet buyukce limon
4-5 dal nane
10-15 adet cilek

Once buyukce bir tencereye sekeri ve suyu ekleyip karistirarak 5-10 dakika kadar kaynatiyorum.
Ocaktan indirip tencereye limon kabuklarini rendeliyorum, nane dallarini butun halde, cilekleri de dorde bolup ekliyorum. Serbet soguyana ve limon kabuklari, nane ve cilekler tum tadlarini (ve cilekler tum renklerini) suya birakana kadar 1-2 saat bekliyorum.
Ardindan limon suyunu ekliyorum.
Baska bir kaba once suzgec koyuyorum, icine tulbent yerlestiriyorum ve tum karisimi suzuyorum ve sogumasi icin dolaba birakiyorum.
Bol buz, nane yapragi ile servis ediyorum. Yesil elma, cilek ya da misket limonu (lime) ekleyerek de farkli sunumlar yapilabilir.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder