Yazın Çeşme'den dönerken getirdiğim enginar konservelerini nasıl pişirmeliyim diye düşünürken Home TV'de Şefin Sırları programında Anne Burrell tam da aradığım tarifi verdi. Taze enginar ile hazırladığı yemeği ben konserve enginarlarım ile pişirdim ve oldukça başarılı oldu. Temizleme derdi de olmayınca hızlıca hazırlanıverdi.
İstanbul'da görmeye alışkın olduğumuz çanak enginar konservelerinin aksine benimkiler yapraklı, tazecik ve küçücük İzmir enginarlarından yapılmış.
Malzemeler
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak (bütün olarak)
1 tutam kırmızı pul biber
4 adet enginar (içi ve dış yaprakları temizlenmiş, üçe bölünmüş)
1 adet limon
2-3 dal taze kekik
1 çay bardağı beyaz şarap
Parmesan peyniri
Maydanoz
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
- Kızgın zeytinyağına sarımsak ve kırmızı pul biberi ekliyorum, arada karıştırarak birkaç dakika tutuyorum, ardından sarımsakları çıkarıyorum.
- Orjinal tarifinde yağa 1-2 dilim de ançüez ekleyip kaşıkla eziyordu. İlk denememde koymadım ama bir dahaki sefere ekleyeceğim.
- Enginarları tavaya koyup, üzerine 1 limonun suyunu sıkıp, sıkılmış 2 tane yarım limonu ve kekik dallarını tavaya ekliyorum.
- Üzerine beyaz şarabı ekleyip, çektirmek için birkaç dakika kapağı açık kaynatıyorum. Böylelikle şarabın alkolunu buharlaştırıp, üzümün lezzetinin yemeğe geçmesini sağlıyorum.
- Ardından tuz ve karabiber ekleyerek kapağını kapatıp 10 dakika kadar pişmeye bırakıyorum.
- Soğuduktan sonra parmesan rendesi ve maydanoz ile servis ediyorum.
Afiyet olsun...
Cok guzel gorunuyor, enginar cikinca ben de deneyecegim:-)
YanıtlaSil