Her ne kadar kızılcıklar epeydir tezgahlarda olsa da tat ve görüntüleri ancak son zamanlarda güzelleşti. Yine de tadı bana çok mayhoş gelen bu meyveye şimdiye kadar pek rağbet etmesem de sayısız faydaları olduğunu okuyunca bir şans daha vermek istedim... ve yeni sonbahar içeceğimi buldum.
Bu arada geçen hafta aldığım vişneler ile vişne likörü yapmak için marketten çubuk tarçın, karanfil ve muskat da almıştım. Likörü hazırlayıp kalan baharat üçlüsünü poşetlerinden bile çıkarmadan mutfak tezgahında bırakmışım. Ertesi gün kızılcıkları kaynatırken poşeti gördüm ve geçen sene yapıp pek de beğenmediğim şerbeti biraz farklılaştırmak adına içine az miktarda tarçın ve karanfil de ekledim. Sonuç gerçekten güzel oldu.
Malzemeler
1/2 kg kızılcık
2.5 su bardağı şeker
2 lt su
1 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil
1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı
- Tenceye suyu, şekeri ve temizlenmiş kızılcıkları atıyorum ve orta derece ateşte şeker eriyene kadar karıştırıyorum.
- Şeker tamamen eriyince karıştırmayı bırakıp arada kızılcıkları ezerek yarım saat kadar kaynamaya bırakıyorum.
- Ocağı kapamadan önce 1-2 damla limon suyu ekliyorum.
- Ocağın altını kapatıp içine çubuk tarçın ve karanfilleri atıyorum ve tencerenin kapağını kapatıp birkaç saat tarçın ve karanfillerin şerbete tatlarını bırakmasını bekliyorum.
- Daha sonra tel süzgeç yardımıyla kızılcıkları hafif ezerek süzüyorum. İstenirse kızılcıklar tamamen ezilebilir ya da benim yaptığım gibi püresi ayrı saklanabilir.
- Şerbeti buzdolabında saklıyorum. İçeceğimiz zaman bire bir ölçüde soğuk su ekleyerek servis ediyorum.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder