13 Mart 2012 Salı

Turp Otu Salatası

Uzun bir süredir böyle ot alışverişi yapmamıştım. Önümde sıra sıra dizilmiş ısırgan otu, ebegümeci, turp otu, hardal otu, kuzukulağı, arapsaçı gibi birçok yeşilliği bir arada görünce dayanamayıp birer demet alıp eve geldim. Çeşit bu kadar çok olunca hepsi ile salata yapmak yerine değişik tarifler denemeyi düşünüyorum. Salatası dışında kavurmasının, omletinin, zeytinyağlısının, kıymalısının, böreğinin de lezzeti çok güzel oluyor. Ot diyerek geçmemeli, hem lezzeti hem de sayısız faydası ile yaşasın otlar!

Bugün en basitiyle başladım ve turp otunun hızlıca salatasını yaptım.


Malzemeler

500 gr turp otu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limon suyu
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

- Turp otunun yapraklarını kalın saplarından ayırarak bol su ile yıkıyorum. Sirkeli suda 10 dakika bekletip süzüyorum.
- Otları kaynar suyun içinde 5 dakika haşlıyorum, suyunu süzüp hemen soğuk suyun içine atıyorum. Bu sayede hem pişmesini durduruyorum hem de renginin kararmamasını sağlıyorum.
- Bir kasede zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırarak sosunu hazırlıyorum.
- Yemeden hemen önce sosunu ekleyerek servis ediyorum.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder